ALTID 30 DAGES TILFREDSHEDSGARANTI - 100% TRYG HANDEL

Hvordan produceres en badmintonketcher?

En badmintonketcher kan produceres i forskellige materialer.
Det kan variere fra stål, til aluminium til grafit.

Udover begynderketcherne som kan være produceret i aluminium, vil langt størstedelen af ketcherne på markedet være produceret i grafit. Grafit er reelt set carbon, et grundstof i vores periodiske system.

Grafit blev for første gang fremstillet i 2004, og den vi bruger til vores badmintonketcherer er en blød grafit.
Dermed opnår en badmintonketcher den rette fleksibilitet, og det er derfor du ser de imponerende billeder hvor ketcherskaftet er helt bøjet i smashøjeblikket.

Produktion af en Basic Feather badmintonketcher 

Vores ketcherer produceres i Østen, hvor alle vores konkurrenter også for produceret sine ketchere. 

Produktion af badmintonketcherer består af 10 trin.

 1. Beskæring af råmateriale

Selve råmaterialet kommer i store ruller, som rulles ud og beskæres i den rette mængde til produktionen af hver eneste ketcher. Dette udføres hovedsageligt maskinelt.

2. Pre-formning


Beskæringen som er foregået i ovenstående trine udføres i mindre “strimler”, disse skal samles til en ketcherlignende form. som kan puttes i en støbeform.

3. Første form af en badmintonketcher


Efter at grafitten er beskåret og samlet, puttes disse i en støbeform. Det er her ketcheren går fra en silhuet af en badmintonketcher til virkelig at ligne en.
Det er her "magien sker", og du får skaftet og hovedet til en samlet enhed.

4. Pudsning og udjævning

Efter ketcherne kommer ud af støbeform, bliver de pusset og slebet med et meget blød sandpapirslignende materiale. Støbeformen glattes og udjævnes til den følelse du kender fra en badmintonketcher.

5. Grundfarvning


Alle ketcherer får en hvid grundfarvning, så de senere i processen kan få lige præcis det ønskede design som slutresultat.

6. Design og detaljer

Når grundfarven er tør, bliver disse sendt videre til designprocessen. Her får ketcherne får sat sit navn, fx. BF Navy, og de små detaljer der er i de forskellige ketchere.
Hos vores ketchere hos Basic Feather har vi helt sikkert gjort det nemt for medarbejderne, da vi har holdt vores design så simpelt muligt.

7. Kvalitetskontrol

Hver eneste ketcher gennemgås, er der fejl i udsmykningen? Er ketcheren ujævn, er vægten den rette osv.

Derudover tryktestes ketcherne på flere forskellige områder, så vi er sikker på at rammen holder til de hårde opstrenginger, og at skaftet har den helt rette fleksibilitet.

Hvis grafitten eksempelvis knækker inden den ønskede styrke i rammen, resulteres dette i en ny produktion af den pågivne ketcher.

At have oplevet denne proces med vores egne øjne, er vi ret imponeret over, hvor meget rammen egentlig kan tåle inden de går i stykker.


8. Farvning


Godkendes ketcherne i kvalitetskontrollen, kommer de videre til den endelige farvning og færdiggørelse af design på ketcheren. Farvningen foregår manuelt, og det er et mesterværk at se på!

9. Montering af greb


Hele processen hidtil har været uden selve grebet. Når ketcherne er endelig færdigproduceret og malet, monteres selve grebet, altså træstykket og startgrenet.
Derudover foretages hulningsarbejdet til bøsninger, og naturligvis også indsættelse af bøsningerne.

10. Pakning af ketcherne

Det sidste trin består af pakning af de færdigproduceret badmintonketchere. Hos Basic Feather pakkes ketcherne ind i vores lækre tekstil ketchercover, og herefter sendes de mod Danmark, så vi badmintonspillere fortsat har det bedste udstyr til badmintontræningen og kampene.

 

Vi er personligt ret fascineret af processen bag produktionen af hver eneste ketcher, og hylder alle de mennesker som sørger for, at vi har topudstyr at spille med.

Du kan finde vores kollektion her og hvis du er i tvivl om hvordan du vælger en ketcher, så har vi skrevet en guide til valget af din næste ketcher.