Morten Frost Academy

Med Morten Frost Academy finder du træningsvideoer, interviews, refleksioner om dét at blive en topspiller i dag samt masser af andre spændende indslag.

Videoerne leveres af de to stiftere af Basic Feather og tidligere profesionelle badmintonspillere, Flemming Quach og Morten Frost.

Guiden til at slå det høje netdrop i baghåndssiden

Nogle gange kan det være svært at komme helt tæt på nettet for at lave det tætte netrul med masser af spin i. Måske er din modstander lidt smart, og skubber boldene langt ind i banen? Den måde du stadig kan få spillet det tætte net på, er ved at lave et højt netdrop som falder stejlt og tæt på nettet. 

Slaget skal bruges som et alternativt, da det spilles med en smule mere højde og dermed lidt langsommere. Står din modstander for tæt på nettet, så er der en god chance for, at de kan komme op og tappe på denne. Derfor skal slaget bruges med omhu!

Teknikken bag slaget er et afslappet baghåndsgreb, og hvor du stille og roligt skubber skulderen opad og med feeling skubber bolden over nettet.

Slaget kræver masser af træning, og husk at det skal bruges som en variation til dit netspil.

Powersmash - Sådan gør du

Et powersmash opnås ved at bruge hele kroppen til at genere en masse kraft ind i slaget. Et par ting du skal være særligt opmærksom på er:

  • Rotér så du har siden til nettet når slaget begyndes (Ikke maven til)
  • Brug kraften fra din rotation i overkroppen
  • Ram bolden så højt som du kan, bolden træffes foran hovedet - Ikke over hovedet.

Et utroligt vigtigt slag i badminton, der helt sikkert skaber usikkerhed hos din modstander, hvis du kan få masser af power i smashet.

Sådan slår du en trukken forhånd

For at slå en god trukken forhånd kræver det timing. For at sikre at timingen næsten altid er ens, er et af vores gode råd at slå den ud for skulderhøjden. Er du hårdt presset, så er det benene der må længere ned, så du fortsat kan holde dit slagøjeblik i skulderhøjden.

På denne måde sikrer du, stor sikkerhed i slaget og dermed trygheden til at stole på din defensive fra bagbanen.

Sådan slår du en trukken baghånd

Et godt tip er, at ramme bolden ud for skulderhøjden i baghånden, ligesom vi også anbefaler det i den trukne forhånd.
Ved at slå baghånden således opnår du stor sikkerhed, og at du kan slå det gang på gang på gang.

I videoen finder du en simpel øvelse, hvor du sammen med din træningskammerat kan træne både den lige og kryds baghånden.

Hvad er et badminton talent?

Hør Morten Frost, den 4 dobbelte vinder af All England og verdensetter, tale om det at være et badminton talent. Er det folk der er født med særlige evner? 

I hans øjne, er det absolut vigtigste at have evnen til at ligge et lag på. At forbedre sig hver eneste dag. Om det måtte være den ene eller anden ting, bare der er konstant fremgang.

Se og hør Morten i videoen nedenfor, som formåede at bruge sit talent.