Gå til indhold
FRI FRAGT OVER 499 DKK 30 DAGES TILFREDSHEDSGARANTI UDVIKLET AF MORTEN FROST

Hvem er Morten og Flemming?

Morten Frost og Flemming Quach mødte hinanden i 2005 i en badminton-boblehal. Morten var ansvarlig for træningen i Team Aarhus Badminton og Team Danmark Elitecenter i Aarhus. Flemming spillede i klubben og senere i elite-gruppen. Årene i hallerne udviklede sig til et stærkt venskab og en særlig forståelse mellem dem. Fundamentet for Basic Feather.

Tilløb til iværksætteriet

Det har ligget i luften, at makkerparret skulle lave noget sammen efter 2016. Året hvor Flemming måtte smide håndklædet i ringen og opgive elitekarrieren - på grund af konstante problemer med akillessenerne. Et nulpunkt men også en ny begyndelse. Flemming har haft flere tilløb til livet som iværksætter med Morten som sparringspartner fra baglinjen.

Går op i højere enhed

Med Basic Feather går det hele op i en højere enhed.

”Hvem skulle jeg ellers lave badmintonvirksomhed med end Morten?” siger Flemming. Ideen om at koble hjerteblodet fra badminton med en virksomhed, der bidrager til kvalitet og trivsel for de mange spillere ude i badmintonhallerne, var undervejs i et par år.

På sin vis går det endnu længere tilbage: ”Jeg synes altid, det var svært som spiller at finde en ketcher, eller en trøje eller et par sko, der bare passede mig. Skandinavisk minimalisme, stille og roligt, og i top kvalitet, naturligvis. Nu laver vi den selv”, siger Flemming Quach.

Ketchere i lejligheden

De første ketchere ramte Flemmings lejlighed i København i april 2019. Indtil videre er lejligheden også firmaets lager - med velsignelse fra Flemmings kæreste.

Hun er i øvrigt også med til at lave Basic Feathers træningsvideoer - Dem finder du her.

Morten Frost's uforglemmelige øjeblikke med badminton

Kom ind med 4-toget og mødte verden

At komme ind med 4-toget fra Nykøbing Sjælland til hovedstaden med min badmintontaske for at træne med Svend Pri og Steen Fladberg og så kort efter få hele verden som min baggård. Det var stort!

Troede det hele var slut efter karrieren

Jeg troede det hele var slut, og jeg aldrig skulle mærke adrenalinen pumpe igen, da jeg lagde ketcheren på hylden i 1991. Men badmintonlivet har siden lært mig, hvor fantastisk det er at arbejde med spillere og talent som sportschef, coach og træner. At være med til at indfri spillernes drømme og ambitioner udvikler også mig. Vi griner og græder sammen undervejs med opturene og nedturene. Det er stort at kunne give de unge mennesker noget af bygge videre på og opleve, når de lykkes.

Venskaber og oplevelser i hele verden

Jeg har fået mange oplevelser fra hele verden, på tværs af religioner, racer og kulturer og knyttet mange venskaber. I dag, ville jeg kunne ringe til folk, jeg kender i rigtig mange lande, og få et måltid mad og en seng at sove. Jeg kan nævne to uforglemmelige rejse-øjeblikke:

Annoncerede landskamp fra ladvogn

Danmark skulle spille landskamp mod Indonesien, og vi blev kørt rundt i en ladvogn med megafoner gennem byen Semarang på Java, mens megafonerne drønede ”Der er landskamp i aften!!”. Det var med flag og politieskorte. Det var helt vildt at sidde der oppe og vinke.

På elefanter ind i junglen

Jeg var i Indien og besøge min ven Prakash Padukone. Vi tog på tur til Mysore Palace i Karnataka og kørte med jeeps i timevis ud mod junglen. Bilerne skulle være de bedste af de bedste, men vores brød selvfølgelig sammen. Chaufføren fik fikset det, og vi endte med at overnatte på nøgne træbrædder i en militærlejr. Efter få timer søvn tog vi ud i junglen på elefantryg. Jeg tror til steder, hvor intet menneske havde været før. Det var en oplevelse! 

Jeg husker en dag, jeg mødte Anders Antonsen i Aarhus Badmintonklubs cafeteria, som hans far Tonny i øvrigt har drevet i mange år. Anders var 6 eller 7 år og havde lige spillet en turnering. Jeg spurgte: ”Nå, hvordan gik det?” ”Jeg vandt”, svarede den lille dreng og fortsatte: ”Nu mangler jeg bare at slå københavnerne og kineserne”. Der grinte jeg rigtig meget.

Flemming's uforglemmelige øjeblikke med badminton

Da jeg var med til ungdoms-OL i Singapore. Det var det første officielle, og vi boede i en rigtig sportslandsby med sportsfolk fra hele verdenen som naboer og åbningsceremoni med faner. Det var en meget stor oplevelse.

Jeg vandt bronze med Aarhus badmintonklub i Badmintonligaen det første år, vi var med, en holdindsats hvor vi brugte flere år på, at kæmpe hele vejen fra 2. division til Ligaen.

Derudover husker jeg den daglige træning, da jeg som 15 årig fik jeg lov at træne sammen med seniorerne og møde folk, der bare brændte for at udvikle sig og pressede hinanden meget og tog ansvar for deres badmintonliv. Det er sådan nogle mennesker, som også er med til at forme en som person.

Jeg husker også tydeligt, da jeg fik lov at træne med Lee Chong Wei, en naturligvis kæmpe oplevelse, og jeg blev kørt rundt på den bane. I intervaller nogle gange af 20 - 30 minutter af gangen!

Da jeg stoppede karrieren, lå det i luften, at der måske skulle ske noget andet mellem Morten og mig, Jeg husker, at jeg ringede til ham i 2016 og måtte fortælle, at nu var min karriere færdig på grund af akillessenerne.

Det var et følelsesladet opkald, men det var på ingen måde en oplevelse af, at vores venskab sluttede, mere at der var åbent for at noget andet kunne ske.

Rollerne mellem stifterne

”Vi har en særlig kemi, vi er fra den samme planet. Da jeg var Flemmings træner, var jeg nødt til at være ekstra hård ved ham, så omverdenen ikke kunne skyde mig i skoene, at jeg favoriserede ham,” siger Morten.

Drivet til iværksætterlivet

Interessen for at drive virksomhed har Flemming haft i en del år. Ved siden af at han spillede elitebadminton og var på landsholdstræningen i Brøndby, arbejdede han for net-auktionshuset Lauritz.com med kundeservice og i butik hos Bolia.

Efter spillerkarrieren pønsede han på ideen til et tøj-brand, med udgangspunkt i sport til hverdagsbrug med Morten som sparringspartner.

Flemming brugte også, sammen med andre i badmintonmiljøet, en del tid og energi på at undersøge mulighederne for en app henvendt til sportsfolk og deres interesser.
Ideerne blev ikke til virksomheder, men gav indsigter og inspiration.

Dem bruger han i Basic Feather.

God ved nettet og på internettet

Det er derfor Morten Frost siger:

”Flemming kan det, jeg kan, Men jeg kan ikke det Flemming kan! Og så tilegner han sig viden, analyserer og bygger på. Han er dybt seriøs og rykker på tingene. Ikke ulig hans tilgang som spiller.”

Morten er mere til regnskaber, PR og at træne og coache spillere. Flemming tager sig af produktion, salg, service og marketing. Det skader ikke, at han også kan tale kinesisk. Morten er stadig skarp ved nettet, men Flemming er født til internettet. 

Aldersforskellen er en fordel

Stifterne medgiver, at de har er en slags far-søn-relation. De har ikke altid de samme indfaldsvinkler men arbejder med respekt og forståelse. Aldersforskellen er vigtig. Morten Frost kommer med den store erfaring og den unge iværksætter med ild, idékraft og digital forstand. Begge med service-genet og lysten til at gøre en forskel.

”Morten er jo berømt, men det er ikke værre end, at han er ydmyg og godt ved, at du ikke kommer sovende til succes,” siger Flemming.

Passionen for badminton

Morten og Flemming er formet af livet med badminton. Det er både hjerteblodet, den personlige udvikling, samværet og den der grundlæggende glæde ved spillet.

Vil fremelske folkeidrætten

Det er derfor Basic Feather gerne vil fremelske den populære folkeidræt; badminton er Danmarks fjerdestørste medlems-sport. Motionisterne bærer klubberne og skaber den afslappede og positive stemning, du møder i badmintonhallerne. Men også viljen til at vinde. Badminton skal være sjovt, men selvfølgelig kæmper du for sejr.

Samler os på tværs

Alder, køn, race og seksualitet er ligegyldige på badmintonbanerne. Der kan vi samles på tværs, det er sjovt og sundt og svært at blive dygtig til. Badminton er et individuelt spil, men du skal kunne samarbejde og så er det godt for kroppen.

Badminton er særligt sundt 

Du får virkelig det hele i sving. Engelsk forskning har påvist, at badminton er særlig sundt, blandt andet fordi det styrker dine knogler og får dig til at holde længere.

Badminton er et dybt genialt spil

Morten Frost har en enkel forklaring på badmintonspillets kvaliteter:

Hvis du for eksempel er 100-meter løber, er al dit fokus og fysik på en gentagelse af bevægelser i en og samme retning. Med badminton skal en række fysiske og mentale indsatser gå op.

Du skal have hurtige, hidsige ben, armen skal modsat være helt rolig og kunne ramme områder på banen med rimelig præcision. Samtidig skal du holde dig kølig mentalt, mens spillet bølger i alle retninger. Det er svært at være cool, når pulsen drøner derudad. Du kan ikke serve dig til succes som for eksempel i tennis. Der kommer taktikken ind. At få alt det til at gå op i højere enhed er rigtigt svært. Derfor er badminton et fantastisk spil!

Selvom badminton umiddelbart er ret individuelt orienteret, duer det ikke uden sociale kompetencer. Du skal kunne fungere i et træningsmiljø, hvor alle er i kamp med hinanden, men træner for at gøre hinanden bedre. 

Det du ikke vidste om stifterne

Morten Frost ville være skovfoged, da han var ung.
Han har bare noget med træer, som han fascineres af og elsker at være ude i skov og ved hav. Træerne er der masser af nær hans bolig i Aarhus. I hans fritid kan du støde på ham i Moesgård Skov, enten gående, løbende eller cyklende.
(Morten er i øvrigt allergisk overfor græs og pollen…)

 

Flemming Quach er selv overrasket over, hvor mange bøger han er begyndt at læse. Det er bøger om business og biografier. Han har aldrig været vildt med at studere, men nu lader han sig inspirere at fortællinger og viden fra de litterære værker.

Jeg er dybt fascineret af det univers Nike har opbygget. Deres visuelle identitet, deres kommunikation og frækhed. De er en kæmpe inspiration, også for Basic Feather. Jeg kan varmt anbefale bogen “Shoe Dog” af Nike’s stifter Phil Knight, hvor han fortæller om rejsen og hvordan Nike er blevet til, hvad det er i dag.
Disclaimer: Han startede det ikke bare, og så kørte det derudaf.
En anden bog jeg vil anbefale er “Sticky Branding” af Jeremy Miller. En håndgribelig bog om hvad det vil sige at opbygge et brand og hvordan du gør det.  

Andre fakta

Flemming Quach er opvokset i Aarhus Badmintonklub og har spillet single i Badmintonligaen. Han har været til Ungdoms-OL og kom fra 2013 med på landsholdtræningen i Brøndby.

Tre år senere måtte han opgive målet om verdenstoppen på grund af skader.

Men Flemming er blevet i badmintonverdenen, i dag han er tilknyttet den samme rolle for KMB2010. Tidligere har han været spilende spillende træner i Danmarks største seniorklub, SAIF. 

Flemming er uddannet indenfor salg og marketing. Han er født i 1992.

 

Morten Frost har internationalt tilnavnet “Mr. Badminton”. Berømt og berygtet for at være en spiller, der med et usædvanligt stærkt grundspil altid kæmpede solen sort. Men også med elegant spillestil, køligt overblik og taktiske evner. Morten gav aldrig op, det viser han meritter så tydeligt. En dansk sportsjournalist har sagt, at Morten Frost var vores første bolværk mod kineserne. Det er så sandt så sandt. Han var et badminton-bolværk i over 10 år. Som ukendt 19-årig, bankede han både Svend Pri og Steen Fladberg ved DM i 1978 og blev dansk mester - dagen efter var han ikke længere ukendt i andedammen. 

Otte All England-finaler

Gennem 1980’erne spillede Morten sig i otte All England finaler i træk og vandt fire af dem. Han var nummer 1 på verdensranglisten i syv år. Nogle vil sige, at det at være med i verdenstoppen i over 10 år kræver, at du er gjort af et særligt stof. En interessant detalje er, at Morten aldrig har haft en decideret træner.  Morten kom i Sportens Hall of Fame i Danmark i 1997 og det internationale badmintonforbunds Hall of Fame i 1998.

Han har gennem årene været landstræner i Danmark, Malaysia og Sydafrika og af flere omgange været sportschef, blandt andet i Team Aarhus Badminton med både Peter Gade, Jan Ø. Jørgensen, Lene Frier Kristiansen og mange andre.

 Som tommefingerregel kender de fleste danskere over 30 år til Morten. TV-udbuddet var skruet sådan sammen i 1980’erne, at næsten alle danskere så DR TV. Derfor deler vi mange minderne om hans All England-finaler.
For eksempel da han slog indonesiske Liem Swie King i finalen 1984

Morten Frost er født i april 1958

Mortens resultatliste (i hovedtræk)

Vinder af All England: 1982, 1984, 1986 og 1987
2. plads ved All England: 1983, 1985, 1988 og 1989

Vinder af DM i single: 1978, 1979, 1980, 1982, 1983, 1984, 1987, 1990 og 1991

Vinder af DM i double: 1980, 1982 og 1984

Vinder af DM i mix: 1984

Sølvmedalje ved VM: 1985 og 1987

Vinder af EM: 1984 og 1986

Vinder af Danish Open (Denmark Open): 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987 og 1989

Vinder af Grand Prix-finalerne: 1984
2. plads ved Grand Prix-finalerne: 1983 og 1986