Gå til indhold
FRI FRAGT OVER 499 DKK 30 DAGES TILFREDSHEDSGARANTI UDVIKLET AF MORTEN FROST

Hvad er reglerne i badminton?

Badminton og badmintonreglerne kan virke en smule komplekse, men det er langt fra så kompliceret som det ser ud.
I dette indlæg finder du en kort forklaring til single og double banen og de forskellige serveregler.

Hvor stor er en badmintonbane?

En badminton singlebane er 13,4 meter lang og 5,18 meter bred. Dette svarer til den bagerste linje på baglinjen, mens det på sidelinjen er den inderste streg.

I double er der små ændringer til banen i forhold til single. Her er banen overordnet 13,4 meter lang og 6,1 meter bred. Det er altså alle de yderste streger på banen.

Hvor mange point skal man have for at vinde i badminton?

I single spilles der bedst af tre sæt, hvor man vinder sættet ved at opnå 21 point, medmindre der opstår en uafgjort ved 20-20, hvor der første hold til at opnå en forskel på to point vinder sættet, dog kan der maksimalt spilles til 30.

Når den første opnår 11 point er der en pause (hvis behov) på 1 minut, ved sætbytte er pausen på 2 minutter.

I badminton starter altid med at man server fra højre side af banen, hvor bolden skal lande i modstanderens diagonale felt.

Har du et lige antal point server du fra højre side, mens hvis du har et ulige antal point serves der fra venstre side af banen. Serven skal altid gå diagonalt og passere den forreste servelinje for at være inde.
Når du server i double, må længden maksimalt nå til den forreste servelinje, til gengæld går sidelinjen ud til den yderste streg modsat single.
Lander en serv i double mellem den forreste og bagerste baglinje er bolden altså ude.

Når spillet er igang er der ingen regler, og så længe du kan få den ned indenfor din modstanders banehalvdel er pointet dit.

Vi håber at denne forklaring gav dig og din træningsmakker svar på de spørgsmål I kunne have om reglerne.