Gå til indhold

Sådan får du styr på dit badmintongreb

Hold det rigtige greb på din badmintonketcher

Et godt fundament til at blive dygtig til badminton starter med at lære de korrekte badmintongreb. Hvordan du holder på en badmintonketcher bliver altafgørende for, om du kan få den optimale slagteknik om det drejer sig om din forhånd eller baghånd, eller et overhånds- eller underhåndsslag.

Der findes i vores bog overordnet tre typer greb, forhåndsgrebet, baghåndsgrebet og stegepandegrebet.

Forhåndsgreb - Sådan gør du

Et korrekt forhåndsgreb kan forklares ved, at man hilser “god dag” til sit greb. Du holder dermed ketcheren i hånden med den modsatte hånd, strengene peger mod siderne, og du så siger “god dag” med hånden til ketcheren.

Det er vigtigt, at du holder løst på grebet, altså grebet på ketcheren skal ikke røre din håndflade men derimod hvilke ude i fingrene.

Baghåndsgreb - Sådan gør du

Har du et godt forhåndsgreb, har du også et godt udgangspunkt til diot baghåndsgreb. Forskellen består i, at du i baghåndsgrebet sætter tommelfingeren op på kanten af ketcherens greb, og derimod drejes ketcheren en lille smule mod højre (Såfremt du er højrehåndet).

Endnu en gang, så skal baghåndsgrebet være ude i fingrene, og det er tommelfingeren som genererer det mest kraft dil dine baghåndsslag.

Disse to grebstyper er dit udgangspunkt, og dit fundament. Forhåndsgreb til forhåndsslag, baghåndsgreb til baghåndsslag. Dette gælder både når der er overhånd- og underhåndsslag.

Stegepandegrebet - Den alternative

Som nævnt tidligere i indlægget, så findes der dog også det såkaldte stegepandegreb.

Stegepandegrebet består af, at du tager fat på badmintonketcheren som var det en stegepande. Når du holder den, så peger strengene altså opad og nedad, hvorimod strengene peger mod siden i både dit forhånds- og baghåndsgreb.

Dette greb kan sommetider være brugbart til de hurtige ketcherafviklinger oppe på nettet eller til at slå den korte baghånd. Se gerne vores videoer, hvor vi forklarer hvordan man slår en god baghånd.

Med træning i dit grebsskifte bør det blive muligt, at blive dygtig til at skifte mellem dit forhånds- og baghåndsgreb.

Vi vil stærkt anbefale dig at se denne video, som giver dig både nogle øvelser til at træne dit greb men også en forklaring og visning på hvordan du gør.
I videoen ser du nemlig også hvordan der skiftes mellem grebene.

God fornøjelse!

Hjælp til at finde den rigtige badmintonketcher?

... Har du læst dette indlæg, og måske er igang med at finde ud af hvilken badmintonketcher du skal vælge, så har Morten Frost lavet en god videoforklaring, som tager dig igennem alle de overvejelser du skal gøre dig.

Se videoen om at vælge den rigtige badmintonketcher her.